Hvordan arbejder hollandske auktioner på Ebay?

En flere elementer (hollandsk) auktion er en auktion, hvor mere end én af den samme vare sælges på én gang. Der er to slags nederlandske auktioner.

Uden budgivning.

De mest almindelige nederlandske auktioner er faktisk en kombination af to auktion typer: de er flere elementer fast pris auktioner (hollandsk købe det nu auktioner til dig og mig). Det betyder bare, at du kan tilbyde mere end én af en vare ad gangen til en fast pris.

Dette er meget kraftfuld, hvis du sælger noget små i store mængder. Du kan bare sige, hvor mange af varen du har, og købe det nu auktion vil blive der indtil dens varighed er op eller alle varer er blevet solgt.

Købere er ikke begrænset til kun at købe ét element ad gangen, enten: de kan angive, hvor mange de vil og så bare klikke Køb det nu for at få dem. Hvis du sælger små ting løs, så det kan være rigtig godt – i stedet for at sælge dem i pakker af 50, kan du sælge 24 til en person og 95 til næste. Det lader købere spare penge ved at købe præcis, hvad de har brug for, og det kan du tilbyde dem fleksibilitet til at have så mange eller få en vare, som de ønsker.

Med budgivning.

Hollandsk auktioner kan også gøres ved at byde, men processen er temmelig kompliceret. Købere byde en pris og sige, hvor mange varer de ønsker, og derefter alle betaler den laveste pris, der var bid af en af de vindende tilbudsgivere. Lad os sige der er 10 af en vare til salg. Anne bud $5 hver til 4, mens Bob bud $4 til 6. Anne får sin 4 og Bob får sin 6, men de vil begge kun betale $4.

Her er et andet eksempel. Hvis der er 5 emner til salg og Anne, Bob, Carol og Dean ønsker at købe 2 hver, så vil selvfølgelig nogen miste. Hvem byde den laveste vil kun få en af varen. Hvis Anne bud $5 hver, Bob bud $4 hver, Carol bud $3 hver og Dean bud $2 hver, så Anne vil få 2, Bob får 2, Carol får 1 og fattige Dean får intet. Ja så: hvor meget de betaler for varerne?

Begynder at lyde som et særligt onde matematisk problem, er det ikke? Svaret er, at alle vil betale $3, som Carols bud var den laveste, vundet noget. Hvis du har problemer med at få dit hoved rundt der, så fortvivl ikke – gør alle andre også! Det er derfor hollandske auktioner med budgivning er så sjældne.

Faktisk har endda Ebay’s normale one-punkt auktionsform alle mulige problemer, ikke mindst som er auktion sniping. Snigskytter er købere, der kommer i sidste øjeblik at byde et par kroner mere end den højestbydende og vinde varen. Dine købere vil finde denne oprørende – og du er den eneste med enhver mulighed for at hjælpe dem ved at stoppe den. Den næste e-mail vil vise dig, hvad du kan gøre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.